Aranytartalék Klub’s Blog

Just another WordPress.com weblog

Válasz a kérdéseinkre

• miért van az egész világ eladósodva (egyre jobban)?
• miért jelzáloggal terhelt az emberek vagyona, egyre nagyobb százalékban?
• miért nem képes a politika és az állam (a “Demokrácia korában”) az emberek érdekeit képviselni?
• Miért kell egyre többet adózni? Emellett miért építik le az oktatást, egészségügyet?
• miért SZIT a média ellentéteket? Miért ugranak egymásnak vallások, nemzetek, pártok évszázadok óta?
• ha mindenki veszít rajta, akkor miért nem tudjuk megváltoztatni a dolgokat? Vagy talán (indirekt módon) valakik profitálnak ezekből? Ha igen, hogyan képesek (Valós, vagy vélt) érdekeiket az embermilliók (milliárdok) érdekeivel szemben érvényesíteni?
• Talán van valami baj a törvényekkel, aminek következményei ezek?

IGEN, IGEN, IGEN!

A pénzkibocsátás jogát az állam átengedte a magánbankoknak.
A legfőbb baj forrása, hogy a pénz túlnyomó részét nem az állam bocsátja ki.

A magánbankoknak így jogosítványa van arra, hogy “kölcsön” adjanak olyan pénzt, ami addig nem is létezett, és Ezért kamatot szedjenek.

Új pénz keletkezik hitelfelvételkor (nem készpénz, Hanem számlapénz, ami elfogadottságát tekintve a készpénzzel Ekvivalens: az emberek, cégek és APEH szemében “ugyanolyan forint”). Bár a hitelpénzt a bank teremti (ráírja a hitelfelvevő bankszámlájára, ezzel ténylegesen növekszik a gazdaságban a pénzmennyiség), a hitelpénzért vásárolt eszközért (pl. szekrény vagy lakás) az egész gazdaság fizet a pénz értéktelenedésével.

Ám a pénzteremtés haszna nem Az állami költségvetést segíti (ami az adókat csökkentené). Az állam még el is adósodik: kamatra kölcsön kapja azt a pénzt, amit magasabb tartalékráta mellett kibocsáthatott volna, de sajnos (az MNB “jóvoltából”)
Az állam helyett magánbankok teremtettek. Ezért az adókból kamatot fizet.
Az állam közpénzből finanszírozott magánpénzbehajtóvá vált.

A pénz túlnyomó részét tehát a magánbankok teremtik (nem az állam): a banki tartalékráta alkalmazása szerint nagy haszonnal “kölcsön” adhatnak addig nem létező pénzt.

Ez az a NAGY BŰVÉSZTRÜKK, amely az Állami eladósodáson, az adókon és a fogyasztói árakon keresztül az Ön életét is messzemenően befolyásolja.

lyen feltételekkel az összes vagyon átáramlása (koncentrálódása) elkerülhetetlen, akármennyit termelünk is.
A jelenlegi irány katasztrofális.
A megoldás lehetséges, de csak teljesen más módszerrel, mint azt a legtöbben feltételezik.

Akármennyit termel is a gazdaság szép lassan (illetve egyre gyorsabban) minden vagyon átáramlik azoktól, akik nem teremthetnek pénzt azokhoz, akik a pénzt adósságként áramoltatják ki a gazdaságba.
Az sem menekül meg, aki nem vesz fel hitelt. Az adók és az árak (amikbe beépülve egyre nagyobb hányad a kamatköltség) addig fognak emelkedni, amíg a vagyonuk leamortizálódik: Az újonnan termelt vagyon pedig máshoz kerül.

Fontos megérteni, hogy nem túlzásról van szó:
Nem azért nem lehet a magánbankok felé az adósságot visszafizetni, mert túl sokat kellene dolgozni hozzá. Akármennyit termelünk, akkor sem lehet.

Ugyanis a hiteltörlesztéskor fogy a gazdaságból a pénz (ha visszafizetnénk az adósságot, nem maradna pénz), ami pedig szükséges a tranzakciókhoz. Mivel pénz a gazdaságba csak adósságként kerül: Ahhoz, hogy a gazdaságból ne tűnjön el a gazdaság vére, a pénz, csak újabb hitelfelvételek Aran lehetséges.

Ezt a kegyet az MNB garantálja a magánbankoknak az alacsony tartalékráta által.
A mi kárunkra, vagyis a lakosság kárára!

Ha nem érti meg ezt a trükköt elég sok ember, Ön is el fogja veszíteni az összes vagyonát, befolyását és becsületét (és gyermekei tiszteletét).

Ha viszont sok ember megérti és másokat is megkérdez (a figyelmüket ezáltal felhívja), a helyzet orvosolható (Többféleképpen is).

A vagyon koncentrálódik. Ez egy komplex folyamat, ami arra vezethető vissza, hogy a gazdaság és a törvényhozás befolyásolására Azoknak van leginkább lehetőségük, akiknek vagyona Eleve nagyobb.

Egy “demokráciában” persze a törvényeket úgy kell eladni, hogy a törvények hatásait megbecsülni (modellezni) képtelen többség számára elfogadható (pl. “szociális”) csomagolása legyen a legszélsőségesebben antiszociális törvényeknek is.

Ezért lett a törvényrendszerünk ilyen otrombán komplikált, ellentmondásos, kiskapukkal teli gusztustalan és immorális Kupac. A módszereket érdemes alaposan tanulmányozni.
A vagyon koncentrálódása vitathatatlan. Az emberek úgy képzelik, hogy a játéktér alapvetően igazságos, a “pálya nem lejt”.

A valóságban a vagyonszivattyú legfőbb módszere egészen Megdöbbentő és igazságtalan, állam ÁLTAL védelmezett immorális magán-pénzteremtési mechanizmus:
A Monetary Fraud Model szemlélteti, hogyan kerül át a pénzteremtésre nem jogosult szereplők összes vagyona a pénzteremtésre jogosultak haszonélvezőihez, akármennyit termel is a gazdaság.

Az adókon és a fogyasztói árakon keresztül Ön akkor is fizeti a semmiből teremtett pénz kamatait, ha maga nem vesz fel hitelt.
Ezért egyre többen veszik észre, hogy “túl sokat költenek” (csak nem veszik észre, hogy mire: az árakba és adókba beépülő, a magánbankok ÁLTAL teremtett pénz kamatára) és zálogosítani kell lakásukat, autójukat, egyéb vagyontárgyaikat.

Termelő vagyona már az emberek nagy részének egyáltalán nincs.

Ne aggódjon, ha a mechanizmust nem értik meg elég sokan, előbb-utóbb Magának sem lesz! Ha semmit nem tesz a helyzet normalizálására, a gyerekei, unokái szemében egy manipulált ostoba vak lesz, akinek rendelkezésére állt az összes szükséges információ, mégsem tűnt fel, Amint a szeme láttára tulajdonítják el a világot egy magánpénzteremtés segítségével.

Talán a társadalom az érdemi ügyek helyett a média ÁLTAL bedobott gumicsontokon rágódik? Ideje lenne az érdemi dolgokkal foglalkozni?
Mennyit ér meg Önnek, hogy ne veszítse el az összes vagyonát?

Nincs semmi más, amivel a társadalom ennyit nyerhet;
hektárt az emberek csak megértik a trükk lényegét (ami nem bonyolult),
a helyzet megoldható!

De magától, vagy a politikától nem fog megoldódni. (A politika jelenleg nem a megoldásnak része, Hanem a problémának).

Mit Tehetek – általános
Mit Tehetek – Jogászként
Mit tehetek – Kozgazdászként
MitTehetek – nyugdíjasként
Mit Tehetek – Képviselőként

Ismerje meg a mechanizmust, a tartalékráta lényegét.

http://rrr100.wikispaces.com/

http://tdyweb.wbteam.com/Utolag.php

Drábik interjú részlet:

– Jön a naív kérdés. Miért nem állít elő olyan English Nemzeti Bank a pénzt? Minek tartjuk?
– Mert a Nemzeti banknak ezt megtiltották. A Monetáris felségjogot, így többek között a pénzkibocsátás jogát az állam átadta a Nemzeti banknak, az meg átadta a Nemzetközi Pénzügyi struktúráknak. Egy english kibocsátású pénzt kivonták a forgalomból. Ma már a Magyarországon használt pénzt Kizárólag külföldön állítják elő, majd kamatozó devizaként bocsátják a english pénzrendszer rendelkezésére úgy, hogy az MNB egy részét forintruhába öltözteti. Valódi pénz english ma már nincs.
– Forinttal fizetek a boltban. Elvileg a deviza alapú hitelünk van Forintban egyenlíti ki a lakás vételárát.
– A külföldről idejött deviza az, amit ideiglenesen forintnak neveznek. A forint így a szabad átváltás következtében valójában magas kamatot hozó euró és dollár. Egy forintot egyelőre tartják, mert szabadon tudják rángatni. Ma Magyarországon azt mondják, hogy be kell vezetni az eurot. De miért kellene bevezetni, mikor régesrégen be van vezetne? Mondjon olyan dolgot, amit nem tudok euróért megvenni? A helyes meghatározás az, hogy a forint egyelőre még nincs kivezetve.
– Akkor az árfolyamnyereségen nyerészkednek a bankok?
– Persze. Akkor mondanak le a spekulációról, Amikor Bizonyos azokat a maastrichti feltételeket teljesítjük, vagyis a költségvetés éves hiánya nem lesz több a GDP 3%-ánál, az államadósság nem lesz több a GDP 60%-ánál. Akkor lemondanak arról, hogy a forint ellen tetszőlegesen vezessenek spekulációs támadásokat. Például a legtöbb Dánia nemzeti összterméke két és félszereséig eladósodott, mégsincs pánik, a dánok amúgy is elég kemény Nemzet.
– Akkor mire jók Ezek a kritériumok?
– Ha valaki Ezeket teljesíti, akkor a spekuláns más vonatkozásban Jelentős előnyökhöz jut, és így az ő helyzete hosszú tavon megszilárdul.
Forrás:
http://www.ingatlanmagazin.com/9082/Giga_bukta_A_25_milliard_dollaros_IMF_hitel_nem_is_letezik_video

http://www.ingatlanmagazin.com/9104/Miert_parkol_4000_milliard_a_nemzeti_bankban_ha_a_gazdasag_haldoklik

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: